Wraps met lamsgehakt of kofte

8:21 AM

Vandaag 5 october 2012 maakt Sofie heerlijk Turks lamsgehakt of kofte en draait er een wrap rond.


We hebben al de vraag gesteld in hoeverre Sofie's recepten "authentiek" zijn. Maar wat is authentiek?

Ga op reis naar Kreta, Griekenland en als je de menukaarten bekijkt, lijkt het er op dat iedere Griek elke dag frietjes eet met kebab en salade. Jammer, want de Griekse keuken heeft zoveel meer lekkers te bieden.

Analoog: ga in België of Nederland naar een Chinees restaurant, waar je frietjes en een pot zuurzoete saus of currysaus kan meenemen: 3 gerechten die je nauwelijks gaat terugvinden als je naar China reist.

Turks brood, pitta en wrap

In  gesneden Turks brood gevuld met gehakt en salade

Wil je authentiek Turks eten, dan ga je voor een gerezen maar plat Turks brood. Dit wordt in 2 of in vier gesneden, dan wordt het broodkruim halfdoor gesneden zodat je het broodje kan vullen met salade en vlees.

Pitabrood gevuld met lamsgehakt gegrild rondom een spies

Een pittabroodje is een rond "zakje" van dun gebakken brood: sneller en makkelijker gevuld dan het Turkse brood.

Wrap met köfte, tomaat en rucola

Een wrap is een broodvel dat rondomrond een vulling wordt gedraaid, zodat je een soort van gevulde, hartige pannenkoek krijgt.

Lamsgehakt, tomaat en een frietje tussen Frans brood in een snackbar in Istanboel, Turkije

Maar om "al dan niet authentiek" nog meer in vraag te stellen: dit is een foto uit Istanboel met Turks lamsgehakt geserveerd tussen wat lijkt op een Frans brood... Authentiek? Met een Cola Light... niet echt. Lekker? Waarschijnlijk wel, al zal Sofie het beter kunnen, zelfs zonder de friet :)

Vanavond om 18.00 uur kijken dus op VTM hoe Sofie haar lekker lamsgehakt klaarmaakt en met extra ingrediënten oprolt in een wrap, met een knipoog naar Turkije.

Lees hier verder voor het lamsgehakt recept en hoe je de wraps kan vullen.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.

Ontvang Nieuwe Recepten

*  Uw email adres:
*  Voornaam: