Week 2 recepten uit De keuken van Sofie

1:40 AM

Deze week maakt Sofie Dumont chocolademousse, gebakken rijst, tournedos met garnituur Richelieu, gestoomde groenten en ravioli.


Blijkt dat dinsdag niet alleen Vlaamse klassiekers gaat aanpakken, maar ook van over de grenzen, met een saus volgens kardinaal Richelieu uit de Franse geschiedenis en de bereiding van het vlees zou uit England komen, gebaseerd op een recept van Charles Elmé Francatelli's (een Engels-Italiaanse kok die zijn chefopleiding in Frankrijk had opgedaan) uit zijn 1861 kookboek: "The Cook's Guide and Housekeeper's & Butler's Assistant"

Recept van 1861 om tournedos met garnituur en saus Richelieu te maken
Klassieke bereiding van een &quot

Voor de Richelieu saus:

Pel 4 uien, snijd in schijfjes en bak. Voeg er een paar wildbraad botten fijngehakte, geroosterde botten van wild aan toe en wat bloem en meng goed samen. Bevochtig met sherry en bouillon, kruid met peper en zout schraap de aanbaksels los en laat een 15 tal minuten sudderen. Doe de saus door een zeef en houd warm tot bij het serveren.

Recepten van maandag 3 tot vrijdag 9 september

Deze week elke werkdag om 18.00 kijken dus naar De Keuken van Sofie op VTM, met als grappige toets dat de klassieker van de week meteen het origineelste recept wordt dat nog nooit door Piet noch Jeroen werden voorgedaan op TV.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.