Red de Kabeljauw

11:02 PM

1 miljoen ton Noorzee vis wordt DOOD teruggegooid in de Noordzee, waaronder serieus dure kabeljauw: dat is per Belg per dag 250 gram verse vis die wordt weggegooid! In haar Kabeljauw recept van 20 September 2012 zegt Sofie: "Door de bevolking dat toeneemt, moeten de vissers ook meer gaan vissen, en dat maakt dus dat onze kabeljauw eigenlijk niet op sterven na dood is, maar toch veel minder voorkomt. Dus geniet ervan, maar met mate." Dit is echter maar een halve waarheid. De Europese Unie heeft een wet die zegt dat bepaalde vis terug in zee moet worden gegooid, levend of DOOD!
  • Een uiterst GEKKE reden is dat sommige vis te klein gevangen wordt. Maar wat helpt het een te kleine vis eerst vangen ,dan dood laten gaan en dan teruggooien???
Sommige vissen worden weggegooid omdat:
  • de vissersboot is geen licentie heeft om die vis aan wal te brengen (een volstrekt goede, grote en verkoopbare grote kabeljauw moet dus worden teruggegooid - dikwijls is deze al dood - als de vissersboot geen kabeljauw licencie heeft!),
  • geen ruimte op de boot is voor een bepallde (goedkope) soort of
  • de kapitein heeft besloten een bepaalde soort niet te willen vangen.
AKKOORD dat er iets moet gedaan worden om de vis in stand te houden, maar dan wel met maatregels die werken! De lobby werd gedaan door Engelse TV chef Hugh Fearnley Whittingstall met steun van Jamie Oliver. Waar zijn de Belgische chefs Jeroen Meus, Piet Huysentruyt en Sofie Dumont in dit verhaal? Laat de Europese Unie weten dat ze niet tot 2018 moeten wachten, maar dat er nu actie moet worden genomen zodat U, uw kinderen en kleinkinderen nog kunnen genieten van de donderdag recepten van Sofie Dumont met kabeljauw en andere vis. Help uzelf aan meer vis en help de Noordzee: zet uw handtekening onder deze petitie. Laat de EU weten dat je nog graag vis eet en dat ze de overbevissing moeten stoppen: Klik LIKE op Facebook.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.