Sofie bakt het bruin

1:38 AM

Woensdag is bakdag in De Keuken van Sofie: er staat u een lekkere aardbeiencroute te wachten.


VTM meldde net voor het van start gaan van haar nieuw kookprogramma dat er een nieuw Dumontje op komst is van Sofie (1974) en partner Wim. Neen, niet haar restaurant partner Andy De Brouwer van Hotel-Restaurant Les Eleveurs, maar wel haar samenwoonpartner Wim, voor traditioneel katholiek Vlaanderen misschien een andere interpretatie van bruin gebakken :)

VTM vermeldt in hun persbericht echter niet wanneer de heugelijke dag zal aanbreken. Ze vermelden ook niet wie de keuken van Sofie zal bemannen of bevrouwen van zodra Sofie op zwangerschapsverlof gaat.

Vanavond woensdag 29 augustus is het thema gebakjes bakken en op het menu staat Sofie's versie van een aardbeiencroûte of een taart waar de taartkorst wordt blind gebakken en dan gevuld met vanilleroom en belegd met fruit. 

Aardbeiencroute gebakken op een korst van croûtedeeg, gevuld met banketbakkersroom, verse aardbeien en bosbessen en toefjes slagroom.

Wil je vanavond meebakken met Sofie, loop dan alvast naar de winkel voor bloem, boter, poedersuiker, amandelpoeder, ei, gewone en zure room, vanille-essence of een stokje, een citroen, vers kleinfruit (aardbeien natuurlijk als je een aardbeiencroûte wil maken), gelei van rode bessen (het kan niet altijd abrikozengelei zijn) en een groot stuk witte chocolade.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.