Pascale Naessens beter dan Sofie Dumont?

2:36 AM

Als het aan Paul Jambers lag, wordt zijn vrouw Pascale Naessens de nieuwe Sofie Dumont van VTM.

Journalist Paul Jambers vindt dat zijn kokend vrouwtje Pascale op TV moet verschijnen naast bekende namen zoals Sofie Dumont. Jeroen Meus en Piet Huysentruyt.
De reden die Paul Jambers aanhaalt is dat zijn vrouw 3 keer in de top 10 van de Standaard Boekhandel boeken staat zonder een eigen TV programma, met haar 3 kookboeken: Puur Genieten, Mijn Pure Keuken 1 en Mijn Pure Keuken 2.

Paul is ook de echtgenoot van Pascale en wel, subjectieve journalistiek is dan niet echt iets wat je de brave man kwalijk kan nemen. Pascale Naessens heeft wel degelijk haar eigen kookprogramma op Vitaya genaamd... Mijn Pure Keuken:

Pascale Naessens in haar kookprogramma Mijn Pure Keuken op Vitaya

Ook was ze geregeld te zien naast Piet Huysentruyt met recepten om zo haar eigen kookboeken te promoten: hieronder staat ze naast Piet Huysentruyt in De Perfecte Keuken een lookjus te maken voor bij de gebakken kabeljauw van Piet:

Pascale Naessens bakt kabeljauw met een looksaus naat Piet Huysentruyt in De Perfecte Keuken

Pascale's recepten zijn makkelijk en voor de slanke lijn: in bovenstaand voorbeeld laat ze 2 bollen verse knoflook een half uurtje garen in sangria in een oven van 180 graden. Dan wat margarine bij in de sangria, en serveer met de look en het stuk in de pan gebakken kabeljauw. Wat smaak betreft best lekker, maar wat kookprogramma waarde betreft: je kan over dit gerecht niet echt veel meer vertellen dan voorgaande 2 zinnetjes.

Om Pascale Naessens simpelweg naast professioneel opgeleide chefs met eigen restaurants zoals Sofie Dumont, Jeroen Meus en Michelin sterrenchef Piet Huysentruyt te zetten, is zowat hetzelfde als zeggen dat ik zonder opleiding ook een plaatsje verdien naast Paul Jambers want... ik schrijf toch ook artikels.

VTM zal maandag 23 augustus de nieuwe planning voor de kookprogramma's van het najaar aankondigen. Wat vast staat is dat De Perfecte Keuken van Piet Huysentruyt zal vervangen worden door een nieuw kookprogramma met Sofie Dumont om weerwerk te geven met het over populaire Dagelijkse Kost van Jeroen Meus.

Dat Paul Jambers tussen deze TVtop chefs zijn vrouw wil tussen zien staan, kunnen we uit "echtgenoot standpunt" wel begrijpen, maar Paul moet verstaan dat er zich hier een bittere kijkcijferoorlog afspeelt en het niet gaat om een kookprogramma voor een specifieke doelgroep die light-producten met pure keuken willen verwarren.

Waar we Jambers kunnen volgen is dat er wel degelijk ruimte mag gemaakt worden voor kookprogramma's voor een kleine doelgroep: geef toe, wie wil er niet snel makkelijke recepten zoals bovenstaand kabeljauw recept klaarmaken? En wie wil er niet echte, lekkere diabetes-vriendelijke recepten proeven van Piet Huysentruyt die nu zelf aan het experimenteren is geslagen?

Vitaya is dus de ideale plaats voor een kookprogramma met kleine doelgroep, maar om Pascale Naessens een dagelijks kookprogramma te geven voor een grote doelgroep zoals Sofie Dumont is aangeboden op VTM, is een keuze die de strategen bij VTM niet aan Paul zullen overlaten :)

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.