De Keuken van Sofie start 27 augustus om 18.00

2:46 AM

Kijk in je TV Gids, en je ziet dat maandag 27 augustus de eerste aflevering van het nieuwe kookprogramma van Sofie Dumont "De keuken van Sofie" live gaat.

Vandaag 20 augustus 2012 wordt het programma op de nieuwe set van VTM voorgesteld aan de pers.

De recepten zijn voor de moderne, jonge man of vrouw met een baan, een gezin of een druk sociaal leven die toch elke dag weer iets nieuws op tafel wil zetten.

Van klassieke Vlaamse recepten zoals witloof in de oven of stoofvlees met friet naar buitenlandse gerechten zoals pasta uit Napels of een lekker heet gerecht uit Thailand.

Sommige recepten zijn vetarm en gezond (al gaan we de nieuwe diabetesrecepten van Piet Huysentruyt missen), andere recepten zijn gebaseerd op wat er zoal in de ijskast is achtergebleven als er geen tijd was om te gaan winkelen.

Natuurlijk zal de vroege gastvrouw uit Goe Gebakken 1 keer per week een gebak op tafel zetten, zowel taarten als koekjes zullen aan bod komen.

Sofie Dumont in haar nieuw dagdagelijks kookprogramma De Keuken van Sofie

De Keuken van Sofie is wel degelijk de echte keuken van Sofie. Een hedendaagse, gezellige keuken die uitkijkt op haar eigen groenten en kruidentuin. Zoals Jamie Oliver in Jamie at Home en Hugh Fearnley Whittingstall in River Cottage, zal ook Sofie groenten en kruiden uit haar tuin verwerken.

Bovendien zal je behalve van haar toch wel opvallende nagellak uit Goe Gebakken nu volledig kunnen kennismaken met Sofie's totale kijk op koken en eten, hoe een gezellige tafel dekken, of koken in een antieke ovenschotel.

De Keuken van Sofie is een 15 minuten lang kookprogramma dat dagelijks zal worden uitgezonden op VTM rond 18.00 vanaf volgende week maandag 27 augustus 2012 en vervangt De Perfecte Keuken van Piet Huysentruyt, waarin Piet een 1400 recepten aan kijkend en kokend Vlaanderen had geserveerd.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.