Boodschappenlijstje voor inktvis in papillot

9:42 PM

Deze avond (30 augustus) om 18.00 op VTM gaat Sofie Dumont gezond koken: inktvis met flink wat zomerse groenten klaarmaken in een zakje of papillot.

Papillotzakjes waren klassiek gemaakt van perkamentpapier. Dichtplooien doe je door keer per keer een vouw te geven aan de rand tot je zakje eruit ziet als een halve maan appelflap. Je kan er desgewenst een nietje doordrukken. Aluminiumfolie werkt veel gemakkelijker.

Je kan de inktvis simpelweg stomen in de papillot zoals in dit recept om inktvis te bereiden en te serveren met een simpele vinaigrette.

Vietnamese manier om inktvis te bereiden in papillot of aluminiumfolie, geserveerd met rijst

Op de foto zie je een Vietnamese versie van het gerecht, Sofie Dumont gebruikt ¾ kilogram inktvis en Vlaamse groenten: 2 preistengels, een paprika, een venkel, een aubergine en champignons. Ze speelt met noten- en koolzaadolie en kruidt met peper en anijszaad.

Donderdag is het thema van De Keuken van Sofie: "Gezond koken voor de slanke lijn". Vanavond 30 augustus 2012 kijken dus naar VTM om 18.00 uur voor Sofie's versie om inktvis klaar te maken in papillot.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.