Chocoladecakejes

12:40 AM

Superlekkere 1 persoons chocoladecakejes, megasnel gebakken in 20 seconden in de microgolf oven.

Dit is een zeer snelle variatie op de chocoladetaart van Piet Huysentruyt die ook vertrekt met een basis van chocolademousse die dan wordt afgebakken in de oven.

Voordeel van de microgolf is dat je het dessert in 20 seconden kan bakken en dat je het in een kleine portie kan maken: ideaal voor een snelle chocoladerush. Nadeel is dat je natuurlijk niet de echt typische cakestructuur zal krijgen.

Piet gebruikt pure chocolade en boter voor de ganache, Sofie maakt haar chocomousse sneller door gewoon melkchocolade te smelten. Piet's chocomousse is ietwat zwaarder doordat hij ook de eierdooiers gebruikt. Een deel van de mousse wordt dan gebakken in de oven, doorgesneden en gevuld met ongebakken mousse.

Sofie neemt gewoon een potje, schept er 2 lepels van haar chocolademousse in, zet 20 seconden in de microgolf op volle kracht en haar cakeje is klaar. Je zal tijdens die 20 seconden het cakeje over het kopje zien rijzen. Zodra je de microgolf afzet, valt het geheel voor ongeveer de helft weer in: toch nog lekker luchtig om direct van te smullen.

Chocoladecakejes recept voor 1 ei

  • 30 ml eiwit (van 1 biologisch ei)
  • 20 gram melkchocolade
  • 1 eetlepel griessuiker

Hoe snelle chocoladecakjes maken

Chocomousse verandert na 20 seconden bakken in de microgolf in megasnelle chocoladecakejes
  1. Maak een chocomousse door het eiwit met de suiker volledig stijf te kloppen.
  2. Neem een kom, doe er de chocolade in en smelt in de microgolf op lage kracht.
  3. Zorg ervoor dat de chocolade afkoelt tot lichaamstemperatuur (voelt dus lauw-warm aan)
  4. Spatel er het stijfgeklopte eiwit in 2 porties door.
  5. Neem een klein, hoog bekertje en vul met 2 eetlepels chocomousse (zeker niet meer dan halfvol).
  6. Zet de kopjes in de microgolf op volle kracht en blijf erbij staan: de chocoladecakejes zijn klaar als ze niet meer rijzen of over het kopje gaan morsen (een 20 tal seconden).

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.