Goe Gebakkken: Wim Ballieu vervangt Sofie Dumont

12:12 AM

Enkele dagen na de overstap van Sofie Dumont naar VTM in De Meesterbakker, eindigt VT4 Sofie's contract voor Goe Gebakken en vervangt met Wim Ballieu.

Wim is drijvende kracht achter het catering bedrijf Alfin en het handgemaakte gehaktballen winkel en restaurantje BallsNGlory (dat vanaf September 2012 een vaste locatie in Gent zal krijgen). Je kan Wim interactief te bereiken op zijn facebook en twitter.

Hoe komt een zoon van een beenhouwer -door sommigen de Jeroen Meus van den Aldi genaamd - in Goe Gebakken? Wel, zijn gehaktballen lijken zoute cupcakes. Verder gelooft Wim er steevast in dat je dingen samen moet koken en samen moet opeten: een ideaal concept voor taarten en gebakjes.

Ook gebruikt Wim zoals Sofie Dumont steevast gezonde ingrediënten, indien mogelijk rechtstreeks van de producent en zal je hem niet direct in "den Aldi" of in de supermarkt terugvinden.

Het grootste verschil zal de klasse van de presentatie worden: Wim maakt uiteraard ook lekkere recepten, maar wel... er is iets dat Sofie uitstraalt, dat Wim (nog) niet heeft, en ik heb het nu niet over nagellak.

Wim Ballieu op de cover van het derde Goe Gebakken kookboek

Wim heeft alvast extra chocolade, boter, suiker en eieren in huis gehaald om alle recepten die hij in Goe Gebakken de revue laat passeren alvast thuis uit te testen, onder het motto simpel en heerlijk bakken.

VT4 heeft dus het contract met Sofie Dumont niet verlengd. Sofie wou haar uiterst populaire VT4 bakprogramma combineren met haar nieuw kook-spelprogramma De Meesterbakker op VTM. Alhoewel Sofie geen exclusiviteit had op VT4 en graag beide programma's wou combineren, VT4 kon zich hiermee duidelijk niet vinden.

We zullen het dus een tijdje zonder Sofie's recepten moeten doen op TV, maar niet getreurd, in de wandelgangen van VTM hoor je spreken over een volledig heus kookprogramma voor Sofie Dumont om met volle kracht weerwerk te geven aan de alsmaar stijgende populariteit van Jeroen Meus kookprogramma Dagelijkse Kost op Een.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.