Goe Gebakken verkoopt beter dan SOS Piet

8:18 AM

Sofie Dumont's Goe Gebakken 1 verkocht in 2011 meer exemplaren dan het in september uitgegeven SOS Piet 5 van Piet Huysentruyt.

Jeroen Meus staat aan top van de Vlaamse boekenverkoop van 2011 met zowel Dagelijkse Kost 1 en 2. Op de derde plaats komt Goe Gebakken 1 (verscheen op 16 mei 2011), op de vierde plaats SOS Piet 5 (verscheen op 15 september 2011) en op 5 geen kookboek maar een stripverhaal uit De Kiekeboes reeks: 'De Pepermunten'. Sofie's Goe Gebakken 2 - nog geen 2 maand oud - staat op 8.

4 best verkochte boeken in Vlaanderen 2011: Dagelijkse Kost 1 en 2, Goe Gebakken 1 en SOS Piet 5

Nu zijn Piet Huysentruyt en sinds 2 jaar Jeroen Meus geen onbekenden in de Vlaamse top, het valt duidelijk op dat nieuwkomer Sofie Dumont zich netjes tussen de 2 Vlaamse topchefs nestelt met haar eerste bakboek.

Alhoewel Piet Huysentruyt nog steeds de meeste kookboeken in Vlaanderenland heeft verkocht: meer dan 3 miljoen waaronder meer dan 2 miljoen SOS Pieten, Sofie lijkt duidelijk begonnen om Piet voorbij te steken en misschien wel de razend populaire Jeroen Meus van de troon te stoten.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.