Goe Gebakken 2: best verkochte kookboek van de week

7:12 AM

Sofie Dumont's Goe gebakken 2 staat deze week op nummer 1 in de Top 10 van best verkochte boeken in Vlaanderen.Jeroen Meus en Piet Huysentruyt zijn even onttroont: Jeroen Meus verkocht reeds 220.00 exemplaren van zijn Dagelijkse Kost 2 sinds oktober 2011. Daarna komt SOS Piet 5 met 115.000 exemplaren, dat werd uitgegeven in september 2011. Sofie Dumont piekt dus deze week met in totaal 30.000 verkochte exemplaren sinds vorige maand november 2011. Van Sofie's eerste Goe Gebakken gingen al 70.000 exemplaren de deur uit: duidelijk minder dan Jeroen en Piet.

Belangrijk om weten dat Sofie's boek "slechts" een bakboek is, daar waar Jeroen en Piet alle mogelijke gerechten in hun kookboeken ten berde kunnen brengen.

Bovendien is de doelgroep en het concept van Sofie vs Jeroen en Piet duidelijk anders. Beide heren "koken tegen de honger" en Sofie "bakt voor de gezelligheid".

Of anders gezegd: de recepten van Piet en Jeroen richten zich naar maaltijden die thuischefs - mannelijk of vrouwelijk - meestal in hun eentje klaarstomen. Bakken daarentegen is een familiegebeuren waar iedereen, inclusief de kinderen, aan kunnen meewerken en bovendien een activiteit die op elk moment van de dag  kan worden uitgevoerd - meestal op woensdagnamiddag of tijdens het weekend-, daar waar "koken" eerder net voor de maaltijd plaatsvindt.

Inkijkexemplaar en inhoud van kookboek Goe Gebakken 2 van Sofie Dumont

Sofie denkt dat haar verkoopsucces in de eerste plaats te wijten is aan het concept "gezelligheid" dat ermee gepaard gaat: direct een ideaal geschenk voor partners en voor kinderen tijdens de komende feestdagen. "Plezant en lekker" is duidelijk een verkoopbaar thema. In Goe Gebakken 2 vind je dan ook allerhande recepten van zoete cupcakes tot hartige taarten voor feestjes of tijdens een zomerse picknick.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.