Sofie Dumont jureert bieren in Tournée Générale

10:51 PM

Vandaag kan je Sofie Dumont enkele lekkere Belgische gastronomische bieren zien jureren in het Belgische bierprogramma Tournée Générale.

Tournée Générale is al aan zijn 2de seizoen bezig: Jean Blaute en Ray Cokes (bekend van MTV als je een 20 tal jaren terugkijkt) rijden in een niet echt comfortabel, mooi oldtimer Volkswagenbusje doorheen België op zoek naar brouwers en bieren.
Op aanvraag van Ray komen er in dit seizoen meer vrouwelijke drinkers aan bod en wordt in deze aflevering gelijk het cliché ongedaan gemaakt dat vrouwen alleen maar zoete kriekenbier drinken of Trappist met grenadine.

Ray Cokes en Jean Blaute proeven bier op de pier in Oostende voor hun Belgische bieren programma Tournée Générale

Behalve een kijkje in de Poperingse teelt van bio hop, houden Ray en Jean op de pier in Oostende een bierproeverij met vrouwelijke juristen onder toeziend oog van Sofie Dumont. Sofie zal in een latere aflevering een gastronomisch gerecht serveren waarin ze het nieuwe bier van Ray en Jean zal gebruiken.

Het bierpanel bestaat behalve uit Sofie uit sommelier van't jaar: Hilde Jonckheere, de hoofdredactrice van Goed Gevoel: Famke Robberechts en tenslotte culinair journalist van de krant De Morgen: Agnes Goyvaerts.

De vrouwen houden van fris bitter bier met niet te veel alcohol en geschonken in een elegant glas. De voorkeur ging uit naar niet zoete Grimbergen Goud en La Chouffe.

Vandaag 19 januari 2011 kijken naar Tournee Generale met Sofie Dumont op de Belgische TV zender Eén.

Voor Meer Inspiratie: Lees hier verder:

Taart die Ieder kan Bakken!

Frangipanetaart

De makkelijkste taart onder alle taarten: lekker frangipanetaart recept, nu nog eenvoudiger door bladerdeeg uit de winkel te gebruiken.